Реал Мадрид победи с 2:0 Атлетик Билбао в мач от 18-ия кръг

...
Реал Мадрид победи с 2:0 Атлетик Билбао в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Реал Мадрид срази Атлетик Билбао и отново се доближи до Барса

Реал Мадрид победи с 2:0 Атлетик Билбао в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Карим Бензема даде преднина на " кралския клуб " в 24-ата минута, а Тони Кроос постави точка на разногласието с гол в 90-ата минута.

Така " лос бланкос " още веднъж се приближи на три точки от лдиера в Ла Лига - Барселона, който завоюва по-рано срещата си с Хетафе.

 

Атлетик Билбао получи късмет да извърши ъглов удар още преди да са минали и 60 секунди от срещата. Футболист на домакините съумя да отиграе с глава, само че не и да насочи топката към вратата, защитавана от Тибо Куртоа.

В 10-ата минута Тибо Куртоа трябваше да се намесва след удар с глава на Паредес след корнер. Белгиецът избави и по този начин резервира нулевото тъждество в дуела. 

Минута по-късно пък Винисиус Жуниор бе изведен с дълъг пас. Бразилецът напредна и потърси Карим Бензема, който обаче не съумя да стреля към Унай Симон. Това бе първата по-опасна офанзива на " лос бланкос ".

Иняки Уилямс бе потърсен с извеждащо подаване от капитана Оскар де Маркос в 15-ата минута. Нападателят на баските обаче се размина с топката, която по-късно бе изчистена от Себайос. Две минути по-късно Нико Уилямс съумя да си бутне топката, елиминирайки Феде Валверде и откривайки си кулоар за истрел. Той насочи удар отвън наказателното поле, а топката мина покрай гредата.

В 20-ата минута Юри Берчиче употребява ръцете си, с цел да спре Марко Асенсио в наказателното поле на Атлетик Билбао. Мадричани показаха съществени искания за дузпа, само че съдията остави играта да продължи. 

Само две минути по-късно Иняки Уилямс бе изведен в наказателното поле на Реал Мадрид. Нападателят стигна до топката преди Тибо Куртоа на аутлинията и по-късно опита изстрел от съвсем нулев ъгъл, който и предстоящо не откри задачата.

В 24-ата минута футболистите на Реал Мадрид комбинираха чудесно, а след отбит удар на Марко Асенсио с глава, Карим Бензема стреля от въздуха и прати топката в мрежата на баските. 

Федерико Валверде опита един от типичните за него удари от сериозна отдалеченост четири минути след попадението на Бензема. Топката обаче прелетя високо над вратата. 60 секунди по-късно и Винисиус Жуниор си опита шанса с изстрел, който попадна в ръцете на Унай Симон.

Реал Мадрид продължи да е по-активният отбор през идващите минути и да владее топката повече, до момента в който баските използваха най-много скоростта на Иняки Уилямс. В 44-ата минута точно централният нападател на " лъвовете " бе арестуван от Винисиус в опит за контраофанзива. На терена прехвърчаха искри и напрежението се усили, само че съдията бързо се оправи със обстановката. 

В последните секуни на първото полувреме Весга опита изстрел от сериозна отдалеченост, който обаче мина настрана от вратата.

⏸️ DC: 0-1
⚽ 24'.
— Real Madrid C.F. (@realmadrid)
Баските започнаха мощно второто полувреме и натискаха повече, а Нико Уилямс притесняваше отбраната в бяло съществено. " Кралския клуб " залагаше на контраатаките. Основното оръжие на домакините бе бързината на Иняки Уилямс и Нико Уилямс. Голови обстановки обаче липсваха и пред двете порти.

В 59-ата минута пристигна първата опция пред Реал Мадрид във второто полувреме. Начо Фернандес имаше късмет да стреля и то на два пъти, откакто първия му опит бе блокиран от бранител, а вторият му удар пък бе избавен с тяло от Унай Симон. До обстановката се стигна след безредие при центриране на Винисиус Жуниор.

Камавинга потърси Карим Бензема с прехвърлящо подаване в 65-ата минута. Френският нападател се отскубна от отбраната на баските, само че не съумя да уцели топката. След това се чу и сигнал за засада. 

Минута по-късно Реал Мадрид сътвори една от най-красивите офанзиви в мача, като тя потегли с двойно подаване сред Бензема и Валверде, а топката на края се озова във Марко Асенсио, който бе изведен в наказателното поле на домакините. Той опита изстрел около стража на баските, само че топката мина и настрана от вратата.

В 70-ата минута Иняки Уилямс имаше страховит късмет да изравни резултата, само че не съумя да уцели вратата с удар по земята от вътрешността на наказателното поле. 

Атлетик Билбао изравни в 77-ата минута след удар от отдалеченост на футболист от домакините, който бе избит от Куртоа. Топката по-късно попадна в Иняки Уилямс, който я прати в опразнената врата. Радостта на баските обаче продължи доста малко, защото бе отсъдена засада и попадението на Иняки бе анулирано. 

След рисково центриране от корнер в 80-ата минута, топката се разноски по голлиняита на Реал Мадрид, само че по този начин и не влезе във вратата, защитавана от Куртоа. На далечната греда Иниго Мартинес опита сложен изстрел, който също бе избит преди да се озове в мрежата.

В последните секунди на постоянното време Родриго комбинира добре с Феде Валверде, след което пусна пас към Тони Кроос. Халфът, който влезе от аварийна пейка малко по-рано, прати топката с пряк удар от границата на наказателното поле право във вратата на Унай Симон. Стражът нямаше никакъв късмет. 

FT / АТЛЕТИК БИЛБАО - РЕАЛ МАДРИД 0:2

1:0 Карим Бензема 24'

2:0 Тони Кроос 90'

Съставите на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР